SCHADEHERSTEL

Schade aan uw auto is uiterst vervelend en komt nooit gelegen. Gelukkig gebeurt het niet vaak dat u schade oploopt met uw voertuig, maar daarom kan het ook erg verwarrend zijn wat er op dat moment allemaal geregeld moet worden. Wij bij Vakgarage Polling helpen u graag om dit allemaal samen met u te regelen.

STAP 1: HET SCHADEFORMULIER

Hieronder vindt u een handig stappenplan waarin staat uitgelegd wat u het beste kunt doen in het geval van schade aan uw voertuig als gevolg van een ongeval of aanrijding. 
Bij schade aan uw voertuig is het noodzakelijk dat u het schadeformulier zo nauwkeurig mogelijk invult. Klik HIER om het schadeformulier te openen.

STAP 2: OMSTANDERS

Zijn er omstanders die hebben gezien hoe de schade is ontstaan? Informeer naar hun naam en adres en noteer dit. Heeft u de omstander niet kunnen spreken noteer dan het kenteken van de auto. Indien mogelijk is het verstandig om zoveel mogelijk foto’s van de betrokken voertuigen en de omgeving te maken. Als er verschillende interpretaties zijn van de aanrijding, is het mogelijk dat de omstander een beslissende stem krijgt op het gebied van aansprakelijkheid.
 

STAP 3: MIJN AUTO KAN NIET MEER RIJDEN, WAT NU?

Kunt u niet meer verder rijden met uw auto? Dan zal er een sleepdienst ingeschakeld moeten worden. U kunt contact met ons opnemen of op de groene kaart kijken hierop staat bijna altijd een telefoonnummer van uw verzekeringsmaatschappij. De desbetreffende maatschappij kan er voor zorgen dat er een sleepbedrijf wordt ingeschakeld die uw auto kan wegbrengen. U kunt er dan voor kiezen om uw auto naar ons af te laten slepen.
 

STAP 4: HOE BEN IK EIGENLIJK VERZEKERD?

  • Bent u casco-verzekerd meld dan de schade bij uw eigen verzekeraar.  - Niet casco-verzekerd maar is er een schuldige tegenpartij? Meld dan de schade bij de verzekeraar van de tegenpartij.
  • Zijn bovenste gevallen niet van kracht? Dan hoeft u geen melding bij de verzekeringsmaatschappij te doen. U zal in dit geval zelf de kosten van het schadeherstel moet betalen.
  • Bij niet verhaalbare schades (zonder tegenpartij) is er vaak een vooraf bepaald eigen risico van toepassing dat in rekening gebracht wordt.

STAP 5: WIJ HELPEN U ZO SNEL MOGELIJK WEER OP WEG!

Neem contact op met Vakgarage Polling voor het schadeherstel. Wij zorgen ervoor dat uw auto weer vakkundig hersteld wordt door een van onze erkende schadeherstellers. Of het nu alleen een kleine lakschade betreft, deukschade, ruitschade of iets anders. Wij ontnemen u graag alle zorg en kunnen in bijna alle gevallen voorzien in een vervangende auto tijdens de herstelperiode.

 

AUTORUITSCHADE

Heeft u lichte schade, zoals een sterretje in de voorruit? Dan kan dit vaak nog prima gerepareerd worden. Kom wel zo snel mogelijk bij ons langs, want een sterretje kan zomaar in een barst veranderen, en dan is het meestal nodig om de hele ruit te vervangen. Onze herstelpartner is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen en kan u vooraf vertellen of er kosten verbonden zijn aan de reparatie. Verder handelt hij alle administratieve zaken met de verzekeringsmaatschappij voor u af.